Samen vooruit in de circulaire economie:
CIRCLES inspireert en ondersteunt u met tools en praktische kennis.

SolidPack

Het in Loenen gevestigde SolidPack Packaging is producent van ‘food-grade’ kartonverpakkingen. Haar duurzaamheidsbeleid is primair gericht op het realiseren van ‘zero waste’ en het beperken van de uitstoot van CO2 tot een minimum. Voor de zuivering van het afvalwater van SolidPack wordt momenteel ureum en fosforzuur toegevoegd. Aangezien het toevoegen van deze nutriënten niet duurzaam is, is het idee ontstaan om te zoeken naar alternatieven. Na een proces van scouten en screenen lag een potentiële oplossing vrijwel voor de neus van de onderzoekers, namelijk de lokale rioolwaterstromen. De daarin aanwezige nutriënten konden worden gebruikt om de cyclus te sluiten. Dit leidt tot een duurzame aanpak en lagere kosten.

Bekijk hier de resultaten van de Solidpack case.